Home Programma Kaarten reserveren Film yn 't Fjild Organisatie Sponsoren Contact  
Organisatie
Toegangsprijzen
Vrijwilliger worden

Afmelden nieuwsbrief

Vrijwilliger worden?

Heb je zin om te helpen bij de kaartverkoop of de bar, of om onze technici te ondersteunen?
Enthousiaste vrijwilligers zijn altijd welkom!

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen met je naam, adres en telefoonnummer naar info@filmtheaterworkum.nl

FEESTJE!

Woensdagmiddag, een druilerige winterse dag, zo een waarvan je denkt: lekker in bed met een fijn boek en laat de boeren maar dorsen (als dat deze tijd van het jaar dan ook mogelijk is). Maar dat kan niet, want ik sta die middag als ‘vrijwilliger techniek’ ingeroosterd bij het filmtheater. Als vrijwilliger draai ik afwisselend met anderen de woensdagmiddagfilm voor de kinderen (en soms ook voor begeleidende ouders en opa’s en oma’s) in het filmtheater aan de Emmabuert te Workum.
Bij aankomst in het theater blijkt er o.a. een reservering van een verjaardagsfeestje geboekt te zijn. Er zit een Walt Disney film in de planning: ‘Tinkerbell, het geheim van de vleugels’.
De kinderen worden gebracht door de ouders en een moeder, die nog nooit in het theater is geweest, werpt een blik in de zaal en roept: ’kijk nou eens jongens, een echte bioscoop’! De kinderen krijgen limonade en popcorn, die ze mee mogen nemen in de zaal! Het bioscoopzaaltje heeft zo’n kleine 50 zitplaatsen en geleidelijk aan vult de zaal zich tegen vier uur met kinderen en een paar ouders.
De leuke film valt in goede aarde en al knabbelend laten ze zich helemaal meevoeren in het verhaal en roepen zo nu en dan meelevende kreten. De spanning is van hun gezichtjes te lezen. Maar alles loopt goed af, zoals dat in sprookjes gaat. Het werd een fantastische middag en toen de film afgelopen was werd er door de kinderen gezongen voor de jarige job en werden kadootjes uitgereikt. Daarna dansten ze op de muziek van de film totdat ze door de ouders werden afgehaald.
Ja, het is een waar feest om voor dit publiek te mogen draaien. Dit is gewoon genieten. Waar kun je nog een kinderfeestje geven voor 3,50 euro per kind? Mijn stemming veranderde totaal. Thuisgekomen vroeg mijn man zelfs wat er was gebeurd.

Nou dit dus!

Irene van der Valk, vrijwilligster Filmtheater Workum


2022 Filmtheater Workum info@filmtheaterworkum.nl